We gaan naar Indonesië.

Voor de verslagen van onze vakantie

Sumatra: Medan
Sumatra: Samosir
Sumatra: Bukkitinggi
Sumatra: Padang
Java: Jakarta en Bogor
Java: Bandung
Java: Yogjakarta - Borobudur
Java: Yogjakarta - Prambanan
Java: Bromo vulkaan
Bali: Lovina (nieuw/aangevuld)


Voorwoord (klinkt goed hé?)

Er is ons gezegd dat we ook van de voorpret moeten genieten. Die hebben we wel gehad natuurlijk. Een kleine anderhalf jaar geleden al. Alles eigenlijk al uitgezocht, laatste boekingen gedaan. En toen kreeg Geert te horen dat het niet goed ging. Maar ook dat ligt al weer in het verleden, dus nu gaan we alsnog. Alles weer geboekt, want het kan maar vastliggen. Hanneke (jaja, ze is weer van de partij) en John. Met hem hebben we ons laatste grote reis midden jaren 90 gemaakt. En natuurlijk alleen met hem en met Hanneke samen ook diverse stedentrips, dus we kennen elkaar allemaal goed.
En….we hebben er zin in.

Indonesi
ë is zo groot dat we het beperkt hebben tot 3 eilanden. Sumatra, Java en Bali. De eerste 2 om eens goed aan de Indonesische cultuur te snuiven, de laatste om uit te rusten.

Pasted Graphic


24 april - vertrek

Geert en Frank hebben de hele dag nog gewerkt. Hanneke was die dag al vrij en John….die werkt al niet meer. Dus toen Frank vanuit het zuiden weer in Groningen was heeft hij Geert en John opgehaald en zijn we doorgereden naar Beetsterzwaag. Daar was Hanneke al bij Pa. Ter voorbereiding alvast maar Chinees gehaald als maaltijd. Lekker en gezellig.
Het was een erg warme dag geweest en toen we die avond verder reden naar Schiphol bleek wel hoe warm. We zijn door een enorm onweer naar Schiphol gereden. Maar daar uiteindelijk prima aangekomen. Auto weggezet, door de douane naar het hotel en daar met elkaar nog even champagne gedronken. Dat is ondertussen al traditie bij aanvang van een dergelijke grote reis.

Prima geslapen en op naar de balie. Alles ingecheckt en kaar voor de reis. Ontbijtje, de gebruikelijke hassle van fouilleren en bagage doorzoeken en toen klaar voor de vlucht.
Singapore Airlines. Prima maatschappij. Vriendelijk personeel, de nieuwste apparatuur en lekker eten waardoor een vlucht van 12 uur tezamen met spelletjes en films letterlijk voorbij vliegt.
Daarna in Singapore een kleine 2 uur wachten op de laatste vlucht met SilkAIr. Een kleine 2 uur later kwamen we aan Medan. De plaats waar John van zijn 7e tot zijn 10e gewoond heeft. Voor hem een trip naar memory lane dus.schiphol
champagne
tijdens vlucht
vlucht
singapore
silk air

Naar het volgende deel van het verslagReageren?
Mail ons